flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що робити з незавершеними конкурсами на держслужбу?

08 квітня 2022, 12:32

У разі відсутності можливості своєчасного завершення конкурсної процедури на посади державної служби у межах терміну 45 календарних днів з дня оголошення конкурсу, процедура конкурсу завершується автоматично.

 Таке роз’яснення дали у Національному агентстві з питань державної служби, передає «Закон і Бізнес».

У кандидатів на посади виникали питання, як дізнатися про результати конкурсу, враховуючи що роботу Єдиного порталу вакансій державної служби призупинено? Часто не було можливості зв'язатися з державним органом або знайти контактні дані адміністратора конкурсу.

Нагадаємо, відповідно до пункту  59-1 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246, на Єдиному порталі вакансій державної служби оприлюднюється інформація про визначення переможця або про його відсутність (зокрема, після спливу 44 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу у разі, коли суб’єкт призначення або керівник державної служби не прийняв рішення про визначення переможця (переможців) конкурсу або про його (їх) відсутність).

З 25 лютого 2022 року було призупинено роботу Єдиного порталу вакансій державної служби. У зв'язку з цим розмістити відповідну інформацію можна буде після відновлення роботи Порталу.

Тож після відновлення роботи Єдиного порталу вакансій державної служби служба управління персоналом державного органу, в якому оголошено конкурс, оприлюднює інформацію про відсутність переможця конкурсу. Приймати окремий наказ (розпорядження) керівнику державної служби або суб’єкту призначення не потрібно.

 У НАДС рекомендують службам управління персоналом здійснювати інформування про результати конкурсу одним із доступних способів, який обраний кандидатом у заяві про участь у конкурсі, зокрема засобами телекомунікаційного зв’язку.

Закон і Бізнес